Julles Specialkyckling!

Du behöver:
Kycklinglårfilé
Broccoli
Blomkål

Du behöver till marinaden:
½ dl olivolja
50 g smör
Chilliexplosion
Vitlökspulver
Ingerfära
Trocamare
Svartpeppar
Cayennepeppar

Blanda kryddorna i oljan (efter smak) Smält smöret och häll ner i blandingen, rör runt och häll det över kycklingen och låt det stå och dra (gärna över natten om man har tid men det går bra med nån timme också.)

Gör så här:
Stek kycklingen på hög värme så den får fin färg, sen sänker du bara värmen rätt rejält. Ta ett bakplåtspapper som du klipper till en rund form, blöt pappret och använd som lock. Sen är det bara vänta på att det puttrat färdigt!
Till detta hade jag smörkokt broccoli och blomkål =)
Ett tips är att koka blomkålen först en stund och hälla i broccolin sen som inte behöver lika lång koktid. När det är klart, häll av vattnet ha på en klick smör och trocamare. Fruktansvärt gott =)

Visste du att:

Cayennepeppar kan även blandas i bottenfärg för båtar. Det kan ha viss effekt för att hålla skroven fria från sjögräs, kräftdjur och annat fartminskande sjöliv. På Sveriges västkust utnyttjas det som ett miljövänligt surrogat till tidigare använda kemikalier i bottenfärg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s