Smarrig köttfärsgratäng

En väldigt god och mättande maträtt!
Du behöver:
½ kg köttfärs
En stor gul lök
Vitlök
Trocamare, peppar, chilliexplosion, cayennepeppar och paprikapulver
Tomatpuré
En skvätt vispgrädde
Riven ost
2 paprikor (gärna en gul och en röd)
Ett gäng portabellosvampar

Stek lök och köttfärs, häll i kryddorna och ca 4 vitlöksklyftor, och runt en 3 matskedar tomatpuré, häll på en skvätt vispgrädde. Låt det puttra rätt länge. (kan med fördel göras dagen innan så får man en snabbrätt dan efter)
Strö riven ost i botten på en ugnsform, lägg på portabellosvamp som du gjort i skivor. Häll på ett lager köttfärs. På köttfärsen häller du hackad paprika och sen ett till lager med svamp, vill man kan man ha lite extra ost i mellan innan nästa lager med köttfärs. Sen på toppen ett till lager svamp och sen på med rikligt med ost.
Låt det stå i ugnen 30-40 min ca 170 grader.

Serveras med fördel med smörkokt blomkål.

Visste du att: Ko-, get- och fårmjölk är de vanligaste mjölktyperna som används för framställning av ost. Det finns även tillverkning av ost gjord av buffel, älg, bröstmjölk  och till och med lejonmjölk. Den sistnämnda tillverkades någon gång under romartiden och det sägs att man blir modig av att äta lejonost.

Det här får mig att undra hur sjutton man mjölkar ett lejon!?

Annonser

One thought on “Smarrig köttfärsgratäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s