Fredagskotlett med touch av vitlök


Du behöver:
Fläskkotletter, med eller utan ben (gärna fint marmorerade)

För marinaden:
Smör
Olivolja
Vitlökspulver
Trocamare
Svartpeppar
Ingefära
Cayennepeppar
Mushroom soy

Såsen:
Grädde
Soya
Trocamare
Svartpeppar
Stekspadet från köttet

Blanda alla kryddorna i ca ½-1 dl olja beroende på mängd kött. Smält ca 25-50 gram smör och blanda runt allt med en gaffel och rör i soya, vänta tills det svalnat lite innan du häller på det.
Låt gärna köttet ligga i marinaden ett tag.
Sen steker du antingen köttet eller kör in det i ugnen 175-200 grader i 30-40 min.

Värm upp grädden, häll i kryddor och soya och blanda ner med några spadar med stekspadet. Låt det puttra en liten stund, för att få det tjockare kan man eventuellt reda med philadelphiaost eller så blandar man grädden med krämfräch innan man hettar upp det.
Serveras med en god grönsallad 🙂

Visste du att: Indier och kineser har använt ingefära i tusentals år, både som mat och som ”universalmedicin” för att behandla magbesvär, feber och infektioner och för att få vitalitet och ett långt liv. Ingefära kan också användas för att motverka och lindra åksjuka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s