Helstekt kalkonfilé med avokado och fetaoströra


Det här slängde jag ihop en helt vanlig tisdag, annars är det nog mer helgmat 🙂

Du behöver:
Kalkonfilé
Avocado
Krämfräch
Fetaost
Vispgrädde

Marinaden:

½ dl olivolja
30 g smör
Svartpeppar
Trocamare
Chilliexplosion
Cayennepeppar
Ingefära
Paprikapulver

Blanda marinadkryddorna i olivoljan, smält smöret och blanda ner i oljan. När det svalnat lite, häll det på kalkonen. Vänd kalkonen i marinaden då och då.
Stek kalkonen först på hög värme på båda sidorna i en klick smör tills den fått fin färg, sänk sedan tempen, häll över det som blev över av marinaden och lägg på ett blött bakplåtspapper och låt det puttra tills det är klart.

Under tiden mosa ca 100 g fetaost (naturell) med en gaffel och häll i ungefär lika mycket krämfräch. Blanda runt. Jag hade även i en liten skvätt vispgrädde för att runda till smaken.
Dela avocadon, pudra lite trocamare på och lägg på fetaoströran. Skiva kalkonen i slantar och servera med en god grönsallad.
Ohälsosamt gott!

Visste du att: Ordet avokado kommer ytterst från ahuacatl på aztekernas språk nahuatl. Det betyder ordagrant testikel och kom till svenska språket genom spanskan. Frukten kallades förr även advokatpäron, då formen är päronaktig och på grund av en folketymologisk koppling till advokater. Andra namn var krokodilpäron eller alligatorpäron, då skalet påminner om krokodilers och alligatorers skinn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s