Fetaostfyllda lövbiffar med blomkålsris

Du behöver:
Lövbiff
Fetaost
Krämfräch
En skvätt grädde

Marinad:
Olivolja
Soya
Trocamare
Paprikapulver
Cayennepeppar
Peppar
Ingefära

Blanda kryddorna i ca 1 dl olja och några droppar soya. Låt köttet ligga och dra en stund, så att det är rumsvarmt till stekning.
Under tiden mosar du fetaost med en gaffel och rör runt med krämfräch och en skvätt grädde.
Riv blomkålen på grövsta sidan på rivgärnet.

Stek lövbiffarna snabbt på varje sida och lägg i en ungsform, klicka på fetaoströran på ena halvan på lövbiffen och vik den dubbel, ställ in de i ugnen på svag värme bara så de håller värmen medans du gör blomkålsriset (stek i smör tills det ser färdigt ut)

Visste du att: Det behövs ungefär 3 600 st oliver, (cirka 6 kg) för att tillverka 1 liter olivolja!

Annonser

2 thoughts on “Fetaostfyllda lövbiffar med blomkålsris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s