Goda frukostbröd!

Du behöver:

6 st ägg
1 msk Fiberhusk
200 g Philadelphiaost
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön
1 msk brödkryddor
3 dl mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggen, gulor och vitor i varsin skål. Blanda ner fiberhusken i bunken med gulor. Låt det svälla medans du vispar vitorna till ett hårt skum.
Blanda Philadelphiaosten med gulorna/husken med en sked tills det är ett ljusgult fluff. Häll i salt, bakpulver, brödkryddor och linfrön, rör runt tills det är jämt blandat. Vänd försiktigt ner det i äggviteskummet med mandelmjölet; använd helst sked eller slickepott, vispa inte. Klicka ut på bakplåtspapper och stoppa in de i ugnen i ca 15-20 min eller tills de fått fin gyllenbrun färg.
Super gott! Smakar som ”riktigt bröd”.

Visste du att: Anis men även fänkålsfrön (som finns i brödkrydda) ökar laktationen hos ammande mödrar och kan lindra kolik hos spädbarn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s