Entrecôte med falsk potatisgratäng

Du behöver:
Entrecôte
1 rättika (räckte till ca 3 portioner)
Smör
Grädde
Mycket vitlök
Trocamare, svartpeppar och chilliexplosion

Börja med att ta ut köttet och smöret (köttet blir godast om det är rumsvarmt när det steks). Sätt ugnen på 200 grader.
När smöret är rumsvarmt, pressa i jättemycket vitlök och gucka runt med en gaffel. Smörj en ugnsfast form med en del av smöret, resten sparar du till sen.
Skala rättikan och skiva den (samma tjocklek som om det var potatis) och förkoka den i ca fem min.
Lägg ett lager med rättika i botten på formen, peppra och trocamara? (salta 😛 ) och fortsätt så, varva rättika med kryddorna.
Häll på grädde och klicka sedan ut resten av vitlökssmöret. Stoppa in i ugnen ca 30 min. (Det smakar precis som riktig potatisgratäng, man märker faktiskt ingen skillnad!)

Köttet kryddade jag på båda sidor med Trocamare, chilliexplosion och svartpeppar och stekte i olivolja/smör. Jag föredrar det blodigt, stek det så som du gillar det! Servera med en god grönsallad 🙂

Visste du att: Rättikan är den där jättestora vita ”moroten” man ser i affären men aldrig vågat köpa för man vet inte vad det är. I själva verket är det en släkting till rädisan. Den kan bli upp till en halvmeter lång.
Den innehåller endast 2,3 g kolhydrater per 100 g och innehåller 20 mg c-vitamin per 100 g.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s