Julles sjöräddning

Eller laxmousse kan man också kalla det. Perfekt förrätt!

Du behöver:
En rödlök
400 g kallrökt lax
4 dl krämfräch
200 g Philadelphiaost
Trocamare och lite vitpeppar

Topping:
Räkor
Dill
Svart kaviar

Skala ock klyfta löken, lägg den i en mixer och mixa till småbitar. Strimla ner laxen och mixa runt till en jämn smet. Häll ner övriga ingridienser och mixa runt.
Ställ in i kylen i några timmar innan servering. Servera med räkorna, en klutt kaviar och dillen.
Verkligen JÄTTEgott!
Ett tips är att om du använder frysta räkor är att skölja av dem när de tinat och krama ur dem som en disktrasa för att bli av med den blaskiga fisksmaken.

Visste du att: Namnet Dill tros komma från det fornnordiska eller anglosaxiska ordet dylle som betyder vagga till sömns. Dill användes förr  som rogivande medel. I gamla tider trodde man att trollen var rädda för dilldoften.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s