Kanelbullar =D

(De ser lite tokiga ut, hade inget bullpapper så använde bakplåtspapper istället :P)

Du behöver:
4 ägg och 1 gula (spar vitan i en separat skål)
2 tsk sukrin
100 g osaltat smör
1 dl grädde
1,5 dl kokosnötsmjöl (Det finns jättedyrt på hälsokost, ett tips är att köpa vanliga kokosflingor och mixa det till mjöl själv)
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Kardemumma
Kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och sukrinet fluffigt i typ 5 min. Häll i grädde och 50 gram av det smälta  smöret, blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och rör runt ordentligt. Låt hela kalaset stå och svälla i ca 5 min.
Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper, och dra loss översta pappret. Bred ut 50 gram rumsvarmt smör och pudra rikligt med kanel över och rulla ihop den som en rulltårta. Använd en tunn kniv och peta försiktigt ner degen, den fastnar lätt på det undre pappret. Det är jättepilligt.
Rulla ihop den i pappret och kläm ihop den lite lätt.
Skär sedan bitar och lägg i bullformar. pensla och strö över nötterna. Kör in i ugnen i en kvart eller tills de ser gyllne ut.

Visste du att:  Kardemumma innehåller mycket antioxidanter och boostar bland annat ditt immunförsvar. Kardemumma är nyttig för matsmältningen och har en lugnande inverkan. Behöver man en vätskedrivande verkan så kan man krydda med lite kardemumma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s