Våfflor!

Eftersom det är våffeldagen idag så bjuder jag på en våffla såklart! Egenligen är det ju samma recept som pannkakorna. Det enda du behöver extra är ett våffeljärn. Ev lite bakpulver för å få den luftigare =)

Du behöver (ca 4 pannkakor):
1 dl mandelmjöl
½ msk fiberhusk
2 dl grädde + grädde till servering
2 ägg
Vaniljpulver
Frysta hallon
Smör till stekning

Börja med sylten. Häll i den mängd hallon du vill ha i en kastrull och mosa hallonen med en gaffel medans det värms upp, när det blivit sylt, häll i lite vaniljpulver, rör runt och ställ åt sidan. (Eftersom det inte är socker i håller det inte så länge i kylen, så gör bara den mängd du behöver)

Till våfflorna: blanda grädden med äggen. Häll sedan i mandelmjölet och sist fiberhusken (annars sväller den och suger åt sig all vätska på en gång) Blanda runt, häll i lite vaniljpulver rör om och låt det svälla nån minut innan du häller ner det i våffeljärnet.

Visste du att: Förr kallades denna dag – som var en helgdag – för vårfrudagen, efter titeln vår fru för jungfru Maria. I Sverige har vårfrudagen i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s