Morotstårta!

Jag vet att ni fått vänta länge på den här, men den som väntar på något gott 😉

Du behöver:
3 ägg
1dl sukrin
1.5 dl mandelmjöl
2msk kokosmjöl
2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
1msk kanel
0,75 dl grädde
75g smält smör
En liten riven morot

Topping:
60g mjukt smör
100g cream cheese
0,5dl sukrin (ännu hellre sukrin melis, den är mer som florsocker.)

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa äggen med sukrinet. Lägg sedan i alla ingredienser och rör om. Häll ner smeten i en form med avtagningsbara kanter. Kör in det i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna.

Blanda alla grejer till toppingen tills det är slätt. Bred det sedan över kakan och låt stå i kylen i ca 20 minuter.
Avnjutes med kaffe och trevligt sällskap!
All cred  till mamma som bakade den här 🙂 (Jag tog bara fotot och åt upp allt 😛 )

Visste du att: Kanel tillhör de tidigast använda kryddorna. Den användes av grekerna redan 50 f Kr och omnämns även i Nya Testamentet. Det tidigaste belägget för kanel i svensk (högfrälse) kosthållning är från 1328.

Annonser

2 thoughts on “Morotstårta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s