Varm choklad

Du behöver för 2 glas:

2 dl vispgrädde + lite extra till topping
2 dl vatten
25 g mörk choklad, minst 70% (Jag använde 85%)
½ msk kakao
En skvätt vaniljpulver
1/4 msk Sukrin

Koka upp grädde och vatten i en kastrull med sukrinet, vaniljen och kakaon och lägg i den mörka chokladen under omrörning bit för bit.
Häll upp i glas/mugg och servera med vispad grädde på toppen.

Det här är ingenting man dricker dagligen, det är väldigt mättande, men kan vara bra som mellanmål i skidbacken, on the go eller för den som är morgonhungrig men inte kan/orkar äta något. Väldigt god är den i alla fall!

Visste du att: Kakaobönorna tros ha använts i åtminstone 2 500 år. Till Europa togs choklad första gången 1502 av Christofer Columbus, och i Spanien etablerades tidigt ett monopol på import. Först förtärdes chokladen i form avchokladdryck, och chokladhus som sålde drycken öppnade på många ställen i Europa. 1828 upptäckte man hur man kunde framställa pulver av kakaobönorna, vilket ledde till att den första chokladkakan någonsin tillverkades 1847.

Annonser

One thought on “Varm choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s