Geggamojjamacka

Det kanske varken ser ut eller låter aptitligt, men det är väldigt gott och mättande 🙂

Du behöver till geggamojjan:
3-4 ägg beroende på storlek (ekologiska ägg är oftast lite mindre)
1 burk tonfisk
3-4 rejäla kluttar majonäs, hemmagjord eller kavlis utan tillsatser
2-3 stora matskedar krämfräch
En skvätt grädde
Ev lite rödlök
Trocamare

Koka äggen och skala, skär dem först åt ena hållet i äggskäraren, håll ihop ägget och vänd på det och skär åt andra hållet så du får ett finskuret ägg.
Blanda med övriga ingredienser. Färdigt!

Väldigt enkelt och håller i kylen i några dagar. Recept på mackan hittar du här, här  och här 🙂

Visste du att: Tonfisk innehåller hela 25 gram protein per 100 gram. Det dagliga behovet av protein är ca 2 gram per kg kroppsvikt. Så på ca 2 burkar tonfisk så har du hela dagsbehovet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s