Pyttipanna alá Julle

Du behöver:
4 kycklingfiléer (går bra med annat kött också)
500 g sparris (gärna färsk)
Ett gäng herrar i kuvert (herkortverts eller hur det stavas)
10 cm purjolök
1 paket bacon (jag fuskade med färdigtärnat)
1 rättika
Ett gäng champinjoner
Ägg

Sätt ugnen på 150 grader.
Skala rättikan och skär den i småbitar. Skär sparrisen och herrarna i ca 2 cm långa bitar. Förkoka alltihop i ca 5 min innan det steks och får fin färg. Under tiden stek svamp och purjolök. Lassa över till en ugnsform och stek resten allt eftersom det får plats i stekpannan. Jag kryddade med svartpeppar och trocamare.
Kycklingen (skuren i småbitar)  fräste jag bara lite snabbt så den fick lite yta med trocamare, svartpeppar, cayenne, ingefära och paprikapulver.
Blanda runt allt i ungsformen och låt det stå i ugnen i ca 15 min så kycklingen hinner bli klar inuti.
Under tiden: Stek ägg 🙂

Är du inte jättekänslig och får värsta sockerchocken kan det med fördel serveras med några rödbetor 🙂

Visste du att:  Sparris innehåller gott om folsyra som är viktigt för gravida. Folsyra är även läkande för blodkärlen och har i forskning visat sig kunna minska risken för cancer i bukspottkörteln med 75 procent.
Utöver folsyra innehåller sparris gott om K-vitamin, E-vitamin, C- och A-vitamin. Sparris innehåller även mineralerna zink, kalium och gott om fibrer.
Asparagin är en aminosyra som återfinns i sparris.  Den stimulerar njurarna vilket gör att sparris är urindrivande och har en renande detoxeffekt på kroppen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s