Somrig cheesecake

(Den ser lite moloken ut för den skulle ha varit i kylen en timme extra, men lika god för det!)

Du behöver till botten:
5 dl mandelmjöl
50 g osaltat smör
1  msk LCHF-socker (Blanda en ½ msk stevia med 2½ dl sukrin och blanda ordentligt, förvara i en burk med lock)

Till toppen:
ca 250 g bär (vi hade hallon/blåbär)
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1-2 msk LCHF-socker
200 g philadelphiaost

Tina bären om de är frysta och sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret med sockret och blanda det med mandelmjölet ordentligt, tryck ut det i en normalstor springform, ca 24 cm. Sätt in bottnen i ugnen i ca 10 min. Ta ut och låt svalna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Mixa bären till purré och blanda den med philadelphiaosten.
Låt grädden sjuda en stund med sockret, ta av från plattan och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör runt och låt det svalna innan du blandar grädden med bärgojset.
Häll smeten på bottnen och ställ i kylen i minst fyra timmar.

Den var verkligen jättegod och somrig. Lätt och fräch. Skulle kunna äta hur mycket som helst, så kanske inte helt bra om man bantar 😉

Visste du att:  Blåbär är en av de vanligaste växterna i Sverige och beräknas täcka omkring 17 % landets yta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s