Pepparkakor :)

010

 

Du behöver:

2 dl mandelmjöl
100 g normalsaltat smör
½ dl sukrin
2 tsk mald nejlika
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
1 msk fiberhusk
2 äggvitor
0,75 dl kokosmjöl

Gör helst degen någon dag före och låt den stå i kylen innan du gör kakorna. Smält smöret i en kastrull med kryddorna och sukrinet. Blanda sedan ner mandelmjöl och fiberhusken, låt det stå och svälla i 30 minuter.
Vispa sedan äggvitorna hårt och vänd ner det i smeten. Häll sedan i kokosmjölet, blanda runt ordentligt och lägg degklumpen i plastfolie i kylen över natten.

Sedan bakar du bara ut degen med kavel som vanligt (du behöver förståss inte mjöla bordet och kaveln) Gör fina figurer och lägg på en plåt ca 5-8 minuter i 200 grader.

Personligen tyckte jag att kakorna blev som godast efter att ha legat i kakburken några dagar och stelnat till sig lite 🙂

 

Visste du att: Pepparkakor bakades ofta av nunnor förr, och såldes som medicin för diverse åkommor på apoteken. Unionskungen Hans ordinerades pepparkakor mot sitt dåliga humör av sin doktor, och fortfarande lever myten att man blir snäll av dem. Pepparns introduktion är långt efter pepparkakan, hur pepparkakan fått detta namn är lite av ett mysterium.

Annonser

2 thoughts on “Pepparkakor :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s