Ju(v)lig Saffranskaka

DSC02343

Du behöver:
100 gram  osaltat smör
6 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
4 ekologiska ägg
8 msk sukrin
2 dl ekologisk grädde
2 paket saffran
vaniljpulver
4 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Mortla saffranet och vaniljpulvret med sukrinet för att suga ur mer smak ur saffranet, knäck ner äggen och vispa till en fluffig smet i några minuter, gärna med elvisp. Smält smöret och häll i grädden så att det svalnar. Blanda ner det i äggsmeten. Därefter häll ner mandelmjöl, fiberhusk, och bakpulver. Blanda smeten och häll ner i en smord form. In i ugnen ca 30-40 min beroende på ugn.

Visste du att: Saffran är giftigt i större mängder, och den högsta rekommenderade dagliga dosen är 1,5 gram. Redan vid 5 gram kan man drabbas av bland annat kräkningar och blödningar, och vid 20 gram har man nått en dödlig dos.

Talgoxar skadas allvarligt redan av den lilla mängd saffran som ingår i saffransbröd.

(man kanske ska ta det lite lugnt med saffransbröd i jul alltså 😛 )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s