Ischoklad

DSC02344

 

Ett gott julgodis som man kan njuta av med måtta. Det går väldigt snabbt och är enkelt att göra 🙂

Du behöver för ca 70 st:
200 gram lindt mörk choklad (minst 70%, jag använder helst 85% )
ca 1 dl + en msk ekologiskt kokosfett
ca 25 gram krossade hasselnötter

Smält choklad och kokosfett på låg värme under omrörning. Ta en nypa hasselnötter i botten på varje form. Häll över chokladsmeten i formarna, gärna med en kanna med pip på. Jag hade ingen så använde en matsked, det gick också fast det blev lite kladd förståss.
Stoppa in i kylen och ät när de stelnat 🙂

Obs! Använd inte kokosfettet som finns i silverpaketet på ica. Det är ett dåligt härdat fett. Jag använde cocosa som finns på tex hälsokost.

Visste du att: Kokosfett är mycket rik på laurinsyra som också återfinns i bröstmjölk. Laurinsyran omvandlas till monolaurin som är giftigt för microber; virus, bakterier och svamp som Herpes Simplex, cytomegalovirus, influensa, mässling, listerna, stafylokocker och streptokocker.

Laurinsyran är en så viktig komponent att den är tillsatt i bröstmjölksersättning där den skyddar barnet mot bakterier och parasiter. Den är ett essentiellt näringsämne. Laurinsyra är den viktigaste fettsyran i kroppen.

Kokosoljan innehåller också kaprylsyra som har samma effekt på mikrober. Kaprylsyra gynnar goda tarmbakterier, motverkar svamp och dödar parasiter i mag-tarmkanalen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s